Thie Simple Life part II
Blijf op de hoogte en volg Tico
20 April 2005 | Suriname, Paramaribo
Ik zal allereerst even een aantal dingen wijzigen in de regels die ik voor mezelf heb opgelegd. Kunnen jullie je nog herinneren dat ik zei dat ik iedere week een nieuw verhaal zou droppen op deze site? Nou, zoals jullie kunnen merken, komt daar niet zoveel meer van terecht.
Mede dankzij het feit dat ik hier absoluut geen spannende dingen meer meemaak. Suriname is ‘mijn’ land geworden. Je weet tochhh….hehehe!! Twee weken geleden leed ik een beetje aan heimwee, ik zag het hier nog wel zitten, maar ik zag het niet zitten dat ik hier tot eind juli zou zijn. Dat is gelukkig allemaal wel veranderd en zal ook nog meer veranderen aangezien mijn ouders hierheen komen. Zij arriveren zaterdag en zullen hier 10 dagen blijven. Ze vertrekken dus op 3 mei. Na 3 mei gaat de tijd natuurlijk veel sneller omdat ik dan weer een rebooze heb gekregen en dannnnnn duurt het niet lang meer voor het 30 juni, einde van de stage is…. Joehoeeeee….. Mensen geloof me, 10 maanden stage lopen is HEEl erg lang man….
Het afgelopen weekend was 1 van mijn gezelligste weekenden hier tot nog toe.
Op vrijdag ben ik eerst naar Oase geweest omdat er daar een tennistoernooi aan de gang was. Ik heb niet veel van tennis gezien, omdat de regen letterlijk en figuurlijk een spelbreker was.
En nog op diezelfde vrijdag kwam er een meisje (Diana) bij ons langs om even te chillen en te boozen.
Die nacht ben ik laat gaan slapen, omstreeks 0230 uur, wetende dat we op zaterdag vroeg op moesten staan in verband met basketbal kampioenschappen. We hadden begrepen van kennissen hier dat deze activiteit een hele grote happening is. Het ging om een scholencompetitie, dus er waren niet alleen veel mensen van onze leeftijd, maar er werd ook veel geschreeuwd, muziek gemaakt (brass-band) en uitgedaagd. De finale was tussen twee vwo scholen.
Nog op die dag gingen we naar een andere sporthal, omdat daar een judo competitie (Frans-Guyana versus Suriname) aan de gang was. De nichten van Jiva, een van 16 jaar en een andere van 14 jaar oud namen deel aan die competitie. Helaas was het gauw afgelopen voor die nicht van 14. Maar de andere nicht die is er wel vandoor gegaan met het brons. Ik wist niet van mezelf dat ik zelfs zo fanatiek was als toeschouwer bij een judowedstrijd. Hiermee bedoel ik dat ik helemaal niet zo down ben met die sport en ook geen verstand ervan heb. Maar goed, het heeft me wel hoofdpijn opgeleverd.
Ook zondag was weer een actieve dag. Op die dag zijn Jiva en ik naar Saramacca gegaan (plaats buiten de stad) i.v.m. een verjaardag van een familielid van haar familie. We moesten om 1100 uur in de ochtend verzamelen bij de familieleden, waarna er busjes vetrokken naar die buitenplaats. Uiteindelijk waren we rond 2000 uur weer in de stad en werd de avond afgesloten met een zware regenbui.
En tot zover deze sessie van Thie Simple Life part II!!!!!
Groeten uit Zorg en Hoop, P’arbo!!!!!!!
Tico
20 April 2005 - 17:43
Claudia:
Nou misschien wel Simple maar toch nog steeds bezig?
Vertel wat over je opdracht...Vind je het nog steeds wat saai of is ook dat veranderd?
Ik wist wel dat je gewoon in een dip zat en heb tegen je gezegd dat je het na 2 weken wel weer naar je zin zou hebben in Suriname en gelukkig heb ik gelijk gekregen!!!
Hier is verder alles nog steeds als vanouds en zelf beter als ik het heb over m'n lovelife Tics!
I know what you think of him, maar er zit zeker verandering in en dan wel in positieve zin, dus ik hoop dat je toch wel blij voor me bent?!
Nou lieve schat ik moet je nu verlaten, ik vind het best wel jammer ik kon altijd met je praten (nu iets minder vaak maar gelukkig bellen we; en dit was even een stukje ALI B....Whahaha sorry zo pik je toch nog wat uit NL mee en ik ben toch in een hele melige bui dus vandaar)
X Clau -
20 April 2005 - 18:58
Swan Tien:
Ola Tic, goed weer wat van je te horen. Ik weet het, ik heb je ook verwaarloost, maar het is best druk met zo'n 2e erbij. Hebbie de foto's nog kunnen openen???
Ik heb in ieder geval van Cyr begrepen dat jullie ergens in juli komen kraamschudden (ander woord voor kraamvisite). Ik wacht je berichies wel weer af en je hoort mij wel weer als ik nieuws heb. Voorlopig werk ik als melkfabriek en zal ik je niet met dat soort verhalen lastigvallen ;-)
Dikke kuzzz, Swan -
20 April 2005 - 19:53
Zorinda:
Lieve broertje,
we hebben nog niks gehoord wat voor lekkers je voor ons gaat koken als je back in town bent!!..??
MIZZ U,
Zorinda -
20 April 2005 - 21:55
Valticowwww:
como estas swa, wel bandi di e heimwee nan ku no ta bon ey bo ta pasando bon si, akinan ta friew :( awoki mi ta seka melissa anto e tin un huisgenote nobo e ta CHINES e no por papia yun otro taal ku ta chines. nos ta jame ringu di e film the ring na japones anto bosa ki e ta kushinando awoki?? un super delicioso djaka hahaha, no wega esey nos ta supone paso ta hole hooooopi stinki, pero bon esey tabata un historia chiki pabo hari, konta ke ayakanan na suri?? gunar mester ta ksanabu ku e koi hahaha groetjes,
swindachuka :) -
21 April 2005 - 08:32
Nabila:
Hey Ticooooooo....
Mi mes a kansa di e feit ku mi no ta wak bo man. Hasi lihe bo bin bek! Bo mes sa hou vol e laatste dia nan ku ta keda bo. Anto je weet als je terug bent gaan we flink feesten en je verwennen.
Love ya lots,
Nabila
PS: Tico ma primi kos robes anto mi a verwijder mi mes di bo mailing list, dus bo tin ku botami bek. Echt dom van me, logami primi esun link ma primi e otro ... :( -
21 April 2005 - 09:56
Nneka:
Hewa Tico !
Awor si a bira tempu pami laga un message pabo, pa despues min tinku hunga rol ganjabu bandi juli ku tempu ta krap ,ku yen kos enganjoso mas haha....nee maar jongen , look how time flies ! ma bisabu lo bo survive si !....aniws bomesa lots of succes ,fun and many amazing stories verder! groetjessss Nneka ! :) -
23 April 2005 - 15:26
Elaine:
Hey Tic,leuk dat je t nog steeds heel erg naar je zin hebt!!!Zo mogen we t horen!!!! Hier mis je namelijk echt niets hoor...behalve je familie en vrienden natuurlijk!
Grappig dat je nu zegt: Suriname is 'mijn' land!Moet denken aan dat je niet wist waar je moeder vandaan kwam!!!!!!!!!!Weet je nog?? Hahahahaha. Nou Tics, ik ga nog ff een beetje genieten van mn weekend,tis tenminste nog wel lekker weer (maar goed dat verandert vanavond wel weer geloof ik..)
Hoe is t eigenlijk met de chickies???
Nou doe rustig aan!xxx